Fun Games Παιχνίδια
<

Ποδόσφαιρο Σάλας:

Α' Κατηγορία Ανδρών - 7η αγωνιστική (20-11-2006)

Αυλωνίτης: «Τα δώσαμε όλα»

Προερχόμενος από 6 σερί ήττες, ο Νέος Αίαντας έπαιζε τον σημαντικότερο, ίσως, αγώνα της χρονιάς απέναντι στον Γέρακα. Όντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, οι παίκτες του Νίκου Αυλωνίτη δεν είχαν περιθώρια για άλλες απώλειες, αφού σε διαφορετική περίπτωση, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, θα αποχαιρετούσαν πρόωρα τις όποιες προσδοκίες είχαν για παραμονή στην Α' Κατηγορία. Η εκτός έδρας νίκη επί του Γέρακα, επιτρέπει στην ομάδα της Παλλήνης να δει με λίγη περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της στο πρωτάθλημα. Στον απόηχο αυτής της νίκης, ο προπονητής του Νέου Αίαντα μίλησε στην "SCORE" για τους επόμενους στόχους της ομάδας του, το επίπεδο του Futsal στην Ελλάδα και την Εθνική.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας με δεδομένη την άσχημη βαθμολογική θέση της ομάδας;
Ο αντικειμενικός μας στόχος είναι η παραμονή μας και τίποτε λιγότερο. Φέτος ανεβήκαμε από την Β' Κατηγορία και θέλουμε να παραμείνουμε στην Α' Εθνική. Φιλοσοφία μας είναι να το επιτύχουμε αυτό παίζοντας παράλληλα και καλό ποδόσφαιρο.

Η νίκη επί του Γέρακα σίγουρα σας δίνει κουράγιο για την συνέχεια.
Οπωσδήποτε έτσι είναι. Με την νίκη μας αυτή, μείναμε ζωντανοί στην μάχη που κάνουμε για την σωτηρία μας. Αν χάναμε αυτό το παιχνίδι, θα συναντούσαμε μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθεια μας.

Μπορείτε να κάνετε πρόβλεψη για τον φετινό πρωταθλητή;
Η Αθήνα 90 έχει δείξει φέτος, ότι είναι τουλάχιστον 2 κλάσεις ανώτερη από τις υπόλοιπες ομάδες. ΄Εχει, λοιπόν, τον πρώτο λόγο. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα καταφέρει και την υπερκεράσει στην μάχη για τον τίτλο, θα είναι για μένα έκπληξη. Αλλά και οι εκπλήξεις είναι μέρος του αθλητισμού οπότε δεν αποκλείω τίποτα.

Πως κρίνετε το φετινό επίπεδο του πρωταθλήματος;
Αν εξαιρέσουμε 1-2 ομάδες που βρίσκονται σταθερά σε ανοδική τροχιά, το επίπεδο των υπόλοιπων έχει πέσει σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό οφείλεται στην απογοήτευση των ομάδων, οι οποίες βλέπουν ότι αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, το μέλλον θα είναι ζοφερό για το άθλημα.

Η ΠΕΠΣ τι κάνει για αυτό; Έχει θεσμικό ρόλο ή απλά υπάρχει στα χαρτιά αυτή την στιγμή;
Δυστυχώς, ισχύει το δεύτερο. Σαν ΠΕΠΣ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι το ουσιαστικό. Σίγουρα, συνεδριάζουμε και προσπαθούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για το άθλημα αλλά τα χέρια μας είναι δεμένα όσο εκκρεμεί η έγκριση της Ένωσης από την ΕΠΟ. Το θετικό στην όλη ιστορία είναι πως υπάρχει καλή συνεργασία ανάμεσα σε ΕΠΟ και ΠΕΠΣ και αυτό είναι ένα βήμα μπροστά. Αν λοιπόν, εγκριθεί το καταστατικό της Ένωσης μας, οι ομάδες θα δουν με άλλο μάτι το άθλημα και φυσικά το πρωτάθλημα θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό και ελκυστικό με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Εθνική Ομάδα. Νέο κεφάλαιο με τον Δημήτρη Νικολάου στο τιμόνι. Τι βλέπετε;
Η επιλογή του Δημήτρη ήταν η καλύτερη δυνατή την δεδομένη χρονική στιγμή. Πρόκειται για ένα γνώστη του αθλήματος με γνωριμίες στο εξωτερικό και αυτό είναι κάτι που φαίνεται. Οπωσδήποτε, μόνο βήματα μπροστά μπορεί να κάνει η Εθνική με τον Νικολάου επικεφαλής. Τα αποτελέσματα της δουλειάς που κάνει, θα φανούν αργά ή γρήγορα. Αν όχι φέτος, σίγουρα του χρόνου.

Διεθνή:

Τουρνουά U-21 (Αγία Πετρούπολη, 22-26/11/2006)

Έγινε χθες στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, η πρεμιέρα του τουρνουά Εθνικών ομάδων για παίκτες κάτω των 21. Δεν είχαμε κάποια έκπληξη με τα φαβορί να ξεκινούν τις υποχρεώσεις του στην διοργάνωση με το δεξί. Αναλυτικά τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

1η αγωνιστική (22/11/2006)
Ισπανία - Λευκορωσία           4-1
Ρωσία - Ολλανδία                 3-1
Μολδαβία - Τσεχία               2-5
Ιταλία - Ουκρανία                 2-1

 

H Βαθμολογία (σε 1 αγώνα)
1ος Όμιλος
1. Ισπανία                    1-0-0   (4-1)    3β.
2. Ρωσία                      1-0-0   (3-1)    3β.
3. Ολλανδία                0-0-1   (1-3)    0β.
4. Λευκορωσία           0-0-1   (1-4)    0β.

2ος Όμιλος
1. Τσεχία                     1-0-0   (5-2)    3β.
2. Ιταλία                      1-0-0   (2-1)    3β.
3. Ουκρανία                0-0-1   (1-2)    0β.
4. Μολδαβία                0-0-1   (2-5)    0β.

Η Επόμενη Αγωνιστική (23/11/2006)
Ισπανία - Ολλανδία
Ρωσία - Λευκορωσία
Ιταλία - Μολδαβία
Ουκρανία - Τσεχία

 

Ν. Ραπτοδήμος - επιμέλεια Φώτης Μητρόπουλος