Fun Games Παιχνίδια
<

Ποδόσφαιρο Σάλας:

«Πιο δυνατοί στην νέα μας έδρα»
Ο Χρήστος Κατσούλης αισιοδοξεί ότι το κλειστό του Γέρακα θα είναι το κλειδί για την παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία.

Με το πέρας της 8ης αγωνιστικής, ο Γέρακας βρίσκεται στην 10η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας κερδίσει και τους 7 βαθμούς που έχει, μακριά από την έδρα του. Ο πρόεδρος της ομάδας μίλησε στην «Score» και αποκάλυψε πως από τον νέο χρόνο, η ομάδα της Παλλήνης θα παίζει στο κλειστό γήπεδο του δήμου.

Δυο αγωνιστικές πριν, ήσαστε 6 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Πως αντέδρασε η ομάδα στα τελευταία δύο άτυχα αποτελέσματα;
Δυστυχώς ή ευτυχώς, το άγχος έκανε την εμφάνιση του. Χάσαμε μοναδική ευκαιρία στον αγώνα με τον Αίαντα να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία, που αποτελεί και στόχο μας. Αν κερδίζαμε, θα είχαν τελειώσει όλα και θα βλέπαμε με περισσότερη άνεση την παρουσία μας στο πρωτάθλημα.

Στο παιχνίδι με τον Δούκα αρκεστήκατε στον βαθμό της ισοπαλίας αν και είχατε βρεθεί να κερδίζετε. Υπάρχει απογοήτευση;
Θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει την ήττα μας από τον Αίαντα , αν κερδίζαμε στο Δαϊς. Αλλά και ο βαθμός είναι σημαντικός. Δεν νομίζω οι ομάδες, που έχουν τους ίδιους στόχους με μας να περάσουν από την έδρα του Δούκα. Το μη χείρον βέλτιστον.

Και τους 7 βαθμούς, που έχετε τώρα στο πρωτάθλημα, τους κερδίσατε μακριά από την έδρα σας; Πώς συνέβη αυτό;
Δεν δείχνουμε την ίδια σοβαρότητα στα εντός έδρας παιχνίδια με τα αντίστοιχα που παίζουμε εκτός. Αν είχαμε έστω μια νίκη στο γήπεδο μας, θα μιλάγαμε από διαφορετική βάση τώρα. Πιστεύω πως από 1/1/2007 που μετακομίζουμε στο κλειστό του δήμου, θα παρουσιάσουμε διαφορετική εικόνα.

Γιατί συγκεκριμένα από τον νέο χρόνο και όχι από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος;
Υπήρχε ένα θέμα με τον απελθόντα δήμαρχο κ. Παπαδογιωργάκη. Για κάποιο λόγο, που γνωρίζει μόνο αυτός, δεν μας έδινε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε το κλειστό γήπεδο. Ο κ. Ζούτσος, που τον διαδέχεται, μας έχει ανάψει το πράσινο φως για την μετεγκατάστασή μας εκεί.

Βλέπετε να σπάει η κυριαρχία της Αθήνας 90  στο πρωτάθλημα;
Όχι, δεν νομίζω ότι υπάρχει την δεδομένη χρονική στιγμή, ομάδα ικανή να χτυπήσει το Καλτσέτο. Αντίθετα, βλέπω να υπάρχουν ανακατατάξεις από την δεύτερη θέση και κάτω. Παραδείγματος χάρη, η φετινή παρουσία της Σαλαμίνας είναι ευεργετική για το πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα και βάσει αποτελεσμάτων σωστά βρίσκεται στην θέση που είναι αυτή τη στιγμή.

Πως κρίνεται το  φετινό επίπεδο του ποδοσφαίρου σάλας;
Προσωπικά, το φετινό πρωτάθλημα μ' αρέσει γιατί είναι απρόβλεπτο και σε κάθε αγωνιστική κρύβει εκπλήξεις. Εκτός της Αθήνας 90, καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να πει ότι θα κερδίσει εκ των προτέρων. Δείτε το παιχνίδι του Κόσμου με τον Γέρακα ή της Σαλαμίνας με την Ηλιούπολη. Ακόμα και η νίκη του Αίαντα επί του Εθνικού Αστέρα ήταν πολύ καλό αποτέλεσμα. Δυστυχώς για μας. (γελάει)

Ποιος ο ρόλος της ΠΕΠΣ;
Είναι πολύ νωρίς για να κριθεί η ΠΕΠΣ και δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμα συμπεράσματα. Είναι σίγουρα θετικό για την Ένωση, να υπάρχουν άνθρωποι,  που αγαπούν το άθλημα και να έχουν την όρεξη να δουλέψουν.

Ο Νίκος Αυλωνίτης είχε πει πως με την αναγνώριση της ΠΕΠΣ από την ΕΠΟ θα λυθούν πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο.
Είμαι και εγώ της ίδιας άποψης αλλά, όπως είπα προείπα, είναι νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα. Η αλήθεια είναι, πως η υπομονή των παραγόντων αρχίζει και εξαντλείται. Δείτε τι έγινε με τον Ερμή Κορυδαλλού, από τα πρώτα σωματεία που μπήκαν στο πρωτάθλημα της σάλας. Ο χρόνος θα δείξει.

Πως βλέπετε το νέο πρόσωπο της Εθνικής με τον Δημήτρη Νικολάου στο τιμόνι της ομάδας;
Πρόκειται, ασφαλώς, για έναν γνώστη του αθλήματος. Παρακολουθεί τις εξελίξεις στον χώρο και μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια.

Βλέπετε να προκρίνεται η Ελλάδα στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;
Είναι πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο. Χρειάζεται πολύ δουλειά και σταδιακή πρόοδο. Δεν μπορεί από το πρώτο σκαλί να πας στο δέκατο. Αν υπάρξει οργανωμένη προσπάθεια, θα μπορούμε σε λίγα χρόνια να έχουμε τέτοια αξίωση.

Ν. Ραπτοδήμος - επιμέλεια Φώτης Μητρόπουλος