Fun Games Παιχνίδια
<

Ποδοσφαίρο Σάλας

Α' Κατηγορία Ανδρών - 13η αγωνιστική

Με άλλον αέρα η Εθνική

Η πρώτη νίκη για τα ελληνικά χρώματα μετά από 3 χρόνια και 2 μήνες, ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα εναντίον της Βουλγαρίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε δυο φιλικά εναντίον των γειτόνων κερδίζοντας το πρώτο με 6-3 και χάνοντας το δεύτερο 3-5. Το Mundialito επικοινώνησε με τον Κώστα Ρούπτσο λίγες μέρες αφότου, η ελληνική αποστολή επέστρεψε από την γειτονική χώρα. Ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Νικολάου, μίλησε για την εικόνα της Εθνικής στα φιλικά, το πλάνο που υπάρχει και οριοθέτησε τους στόχους για τους επερχόμενους προκριματικούς αγώνες, που θα λάβουν χώρα στην Ουγγαρία.

Εθνική Σάλας 2007

Τι είδατε σε αυτά τα δυο φιλικά με την Βουλγαρία;
Αρχικά, θέλω να τονίσω το καλό κλίμα, που υπήρχε στις τάξεις της Εθνικής. Αυτό που εισέπραξα είναι, πως οι παίκτες δείχνουν να αφομοιώνουν αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Θα φανεί σε βάθος χρόνου αλλά πιστεύω πως δουλεύουμε προς την σωστή κατεύθυνση.

Ήρθε και η πρώτη νίκη της Ελλάδα μετά από 3 χρόνια.
Μετά από 3 χρόνια και 2 μήνες για την ακρίβεια. Στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε συγκεντρωμένα και μας βγήκαν κάποια πράγματα, που τα δουλεύουμε στις προπονήσεις. Στο δεύτερο παιχνίδι, μια σειρά από γεγονότα δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Ο Ηλίας Μπούσμπουρας τραυματίστηκε ενώ και ο Χάρης Γράψας ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις. Προσθέστε σε αυτά, την εχθρική διαιτησία και την καλύτερη αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων μας, αφού σύντομα ξεκινούν τους επίσημους αγώνες  και έχετε την εικόνα του παιχνιδιού.

Εθνική Σάλας 2007

Τι να περιμένουμε από την Εθνική στην Ουγγαρία;
Οπωσδήποτε έχουμε καλό σύνολο αλλά μην γελιόμαστε. Έχουμε πολύ δύσκολο έργο δεδομένου ότι περνάει μόνος ο πρώτος από τον όμιλο. Εμείς προετοιμαζόμαστε πρωτίστως για τα παιχνίδια με Ουγγαρία και Λιθουανία. Η Ρωσία κατά την γνώμη μου είναι αχτύπητη, μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Μιλάμε για την φιναλίστ του προηγούμενου πρωταθλήματος. Μπορεί να έχασαν στον τελικό με 2-1 από τους Ισπανούς αλλά έπαιξαν φανταστικά σε εκείνο το παιχνίδι.

Μιας και αναφέρατε τους Ισπανούς, πολλοί είναι εκείνοι που επικρίνουν την υιοθέτηση του ισπανικού μοντέλου από τον κ. Νικολάου.
Το ισπανικό μοντέλο είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η σύγχρονη προπονητική στο ποδόσφαιρο σάλας. Επιπλέον, οι παίκτες, όπως ανέφερα προηγουμένως, έχουν προσαρμοστεί πλήρως. Η φιλοσοφία της πιεστικής άμυνας ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία της Εθνικής ομάδας και θα αποδώσει καρπούς σε σύγκριση, βέβαια, με το πρόσφατο παρελθόν.

Εθνική Σάλας 2007

Η αγωνία του Νικολάου
Μπορεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός να μην ακολούθησε την ελληνική αποστολή αλλά ήταν νοερά κοντά στις προσπάθειες των παικτών. Όπως είπε και ο Κώστας Ρούπτσος: «Με τον κ. Νικολάου είχα συχνή τηλεφωνική επικοινωνία, όπου αναλύαμε μετά από τον αγώνα τα δεδομένα που προέκυπταν. Πρόκειται για έναν άρτια καταρτισμένο τεχνικό, που η παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να αφήσει».

Ν. Ραπτοδήμος - επιμέλεια Φώτης Μητρόπουλος