Fun Games Παιχνίδια
<

Ποδοσφαίρο Σάλας

«Πλέον έχουμε ομοσπονδιακό προπονητή και όχι μάνατζερ»

Η ομάδα του είναι μόλις 2 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού αλλά εκείνος δεν χάνει το κουράγιο του. Ο λόγος για τον προπονητή του Μινώταυρου, Φώτη Κεραμυδά, ο οποίος πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του και δηλώνει ξεκάθαρα ότι  «Μπορούμε να μπούμε στην εξάδα».
Ο έμπειρος προπονητής μίλησε επίσης για την διαιτησία, την Εθνική ομάδα ενώ σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, χαρακτήρισε την Αθήνα 90 ως το ρυθμιστή του επιπέδου του ελληνικού Futsal.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φώτη Κεραμυδά

Για το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Κόσμο και την συνέχεια της ομάδας του στο πρωτάθλημα.
«Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει εάν ήμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι στην τελική μας προσπάθεια. Σε ό,τι αφορά τους στόχους μας, νομίζω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήμα στο να μπούμε στην πρώτη εξάδα. Τα παιχνίδια με Αίαντα, Σαλαμίνα και Γέρακα είναι για εμάς ζήτημα ζωής ή θανάτου. Αν κερδίσουμε σε αυτά θα έχουμε τύχη».

Για το επερχόμενο παιχνίδι με την Αθήνα 90 και το επίπεδο του πρωταθλήματος
«Οπωσδήποτε θα έχουμε δύσκολο έργο. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό. Η Αθήνα 90 είναι ο ρυθμιστής του πρωταθλήματος. Αν έχει πεσμένη απόδοση, τότε η ψαλίδα μεταξύ όλων των ομάδων μικραίνει. Στην πραγματικότητα οι διαφορές στις ομάδες από την 3η θέση και κάτω είναι τόσο μικρές, που παράγοντες, όπως η τύχη ή ακόμα η διάθεση των ίδιων ποδοσφαιριστών μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα στην μία ή την άλλη πλευρά».

Για την εξάδα, που οδηγεί στα play off
«Οι δύο πρώτοι έχουν ήδη κλείσει. Από κει και πέρα, ο Ηνίοχος έχει θέσει γερά θεμέλια για την είσοδο στα play off ενώ δεν πρέπει να υποτιμούμε τον Δούκα και την Ηλιούπολη. Εμείς έχουμε δύσκολο έργο για την κατάληψη της 6ης θέσης αλλά πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών μου.

Για το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τον Ερμή Κορυδαλλού στην δεύτερη κατηγορία
«Το παιχνίδι ανάμεσα στον Αίαντα και τον Γέρακα θα κρίνει πολλά. Δίνω λίγη περισσότερη τύχη στον Γέρακα, που είναι πιο οργανωμένος ως ομάδα».

Φάκελος Διαιτησία
Λάβρος ήταν ο Φώτης Κεραμυδάς όταν του ζητήσαμε την γνώμη του για την διαιτησία.

«Η κατάσταση είναι πλέον τραγική. Δεν εξεπλάγην όταν έμαθα τι έγινε στο παιχνίδι Αίαντα - Σαλαμίνα. Σε σύγκριση με πέρυσι έχουμε κάνει βήματα προς τα πίσω. Ο κ. Γεροντής (σ.σ υπεύθυνος διαιτησίας για την σάλα) έχει καταβάλλει κάποιες προσπάθειες αλλά χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά. Δεν είναι δυνατόν, οι διαιτητές, που έχουν ξεκάθαρα βοηθητικό ρόλο σε ένα αγώνα, να είναι εκείνοι οι πρωταγωνιστές αντί των αθλητών»

Εθνική ομάδα

Ο κ. Κεραμυδάς πιστεύει πως έρχονται καλύτερες μέρες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Με την έλευση του κυρίου Νικολάου έχουμε κάνει βήματα προς τα εμπρός. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι εκτός του Δημήτρη έχουν επιλεγεί άνθρωποι κατάλληλοι, που είναι σε θέση να βοηθήσουν το άθλημα. Η διαφορά με πέρυσι έγκειται στο γεγονός ότι φέτος έχουμε ομοσπονδιακό προπονητή. Αντίθετα, πέρυσι είχαμε ομοσπονδιακό. μάνατζερ, ο οποίος κανόνιζε και τις μεταγραφές των ομάδων. Ρωτήστε τον κ. Γκουγκουλίτσα να σας πει περισσότερα», ρίχνοντας το μπαλάκι στον τέως τεχνικό της Εθνικής ομάδας

Τέλος, σχετικά με τους αγώνες της Ελλάδας στην Ουγγαρία, που ξεκινούν σε λίγες εβδομάδες
«Δεν μπορούσε να μας τύχει δυσκολότερη κλήρωση. Πιστεύω, όμως, ότι θα σταθεί -τουλάχιστον - αξιοπρεπώς και δεν θα έχουμε εμφανίσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι πλέον η Εθνική ομάδα προπονείται συστηματικά  κάτι που δεν γινόταν μέχρι και πέρσι. Τα παιδιά χρειάζονται λίγη τύχη για να φανεί η  δουλειά που κάνουν. Πιστεύω ότι θα την έχουν»

Ν. Ραπτοδήμος - επιμέλεια Φώτης Μητρόπουλος