Fun Games Παιχνίδια
<

Ποδοσφαίρο Σάλας

Α' Κατηγορία Ανδρών -  22η αγωνιστική

Τα μεθεόρτια της παραμονής

Γέρακας και Αίας Παλλήνης ή αν προτιμάτε Αίας Παλλήνης και Γέρακας μονομάχησαν μέχρι τέλους για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία. Νικήτρια τελικά αναδείχθηκε η ομάδα του Γέρακα.
Επικοινωνήσαμε με τους προπονητές των δυο ομάδων. Οι Δημήτρης Μαντούκας και Νίκος Αυλωνίτης είδαν ο καθένας από την δική του σκοπιά την μάχη της παραμονής.

Μαντούκας: «Δίκαια παραμείναμε»

Ικανοποιημένος για την απόδοση της ομάδας του εμφανίστηκε ο προπονητής του Γέρακα. «Αρχικά θέλω να αναφέρω ότι υπήρχε πολύ άγχος στην ομάδα. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, όπως με τον Πατραμάνη που υπέστη τράβηγμα ή με τον Μπερέτη, που έπαθε τροφική δηλητηρίαση».

Η άμυνα ήταν εκείνη, που βοήθησε τον Γέρακα σύμφωνα με τον Μαντούκα. «Στα τελευταία παιχνίδια είχαμε πολύ καλή αμυντική διάταξη και μας βγήκαν οι αντεπιθέσεις. Στην ουσία όλη την χρονιά έτσι παίζαμε. Απλά εκτός της δυναμικότητας των αντιπάλων είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την δική μας δυστοκία σε  προηγούμενα παιχνίδια».

Το κίνητρο ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας στην μάχη της σωτηρίας. «Θεωρώ ότι το κίνητρο πάντα είναι πολύ σημαντικό για τις ομάδες που το έχουν. Κάναμε κάποιες σημαντικές νίκες απέναντι στον Κόσμος και τον Πλάτωνα. Ωστόσο, τα πράγματα θα ήταν σαφώς δυσκολότερα για εμάς αν αντιμετωπίζαμε τις παραπάνω ομάδες σε άλλο χρονικό σημείο. Εμείς είχαμε ισχυρό κίνητρο, εκείνοι όχι τόσο».

Όσο για το ποια ήταν τα παιχνίδια - κλειδιά για την υπόθεση παραμονής: «Οπωσδήποτε το παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής με τον Αίαντα, όπου όχι μόνο νικήσαμε αλλά καλύψαμε και την διαφορά του πρώτου αγώνα. Αλλά και εναντίον του Εθνικού Αστέρα παίξαμε πολύ καλά. Μας επέτρεψε να μην έχουμε τόσο μεγάλο άγχος στα εναπομείναντα παιχνίδια».

Κάνοντας έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς, ο προπονητής του Γέρακας θεωρεί ότι δίκαια παρέμειναν στην κατηγορία: «Ήμαστε καλύτεροι από τον Αίαντα και για αυτό μείναμε στην Α' Κατηγορία. Φέτος, πραγματοποιήσαμε καλές εμφανίσεις παρόλα τα προβλήματα τραυματισμών και προσαρμογής, που είχαν κάποιοι παίκτες».

Όσο για την επόμενη μέρα στον Γέρακα: «Θέλουμε καλή απόδοση και να τερματίσουμε στην 7η θέση (σ.σ αγώνες κατάταξης για θέσεις 7-10) ώστε να αποδείξουμε ότι όντως αξίζουμε να είμαστε με τους μεγάλους. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει ρεπό μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, και από κει θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας. Επιπλέον, ήδη έχει αρχίσει ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά. Θέλουμε να προωθήσουμε κάποια παιδιά όπως οι Λευτέρης Πελέκης, Λουκάς Γαρόζης, Κώστας Θεοδώρου και Δημήτρης Μπερέτης. Είναι πολύ ταλαντούχοι και πιστεύω σε αυτούς».

Τέλος, ερωτηματικά δημιούργησε σχετικά με την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας και την νέα χρονιά. «Κάποια θέματα οργανωτικής φύσης, με έβαλαν σε σκέψη για το αν θα παραμείνω και την νέα χρονιά στον πάγκο. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια σχετική εξέλιξη για να μιλήσω επί τάπητος. Το μόνο που με απασχολεί αυτή την στιγμή είναι η ομάδα να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται», κατέληξε.

 

Νίκος Αυλωνίτης: «Αισθάνομαι πικραμένος»

Απογοήτευση και πικρία τα συναισθήματα που κυριαρχούν στο στρατόπεδο του Αίαντα Παλλήνης. Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Αυλωνίτης το κατέστησε σαφές με τον πλέον πειστικό τρόπο: «Ορισμένες ομάδες δεν ανταποκρίθηκαν στο όνομα που έχουν στον χώρο. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ απογοητευμένος. Η ομάδα μου προσπάθησε και μόχθησε μέσα στο γήπεδο αλλά δυστυχώς εξαρτιόμασταν από τρίτους».

Για το τι μέλλει γενέσθαι στον Αίαντα: «Έχει αρχίσει ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά. Δεν θέλω να επεκταθώ αυτή την στιγμή. Θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο άθλημα της σάλας: «Λίγο πριν το τέλος των play off θα γίνει μια συνάντηση ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς. Έχω ρίξει την πρόταση να δημιουργηθεί μια κλειστή λίγκα με συγχώνευση των δυο κατηγοριών. Κακά τα ψέματα, αυτή την στιγμή δεν υφίσταται πρωτάθλημα Β' Εθνικής».

Ν. Ραπτοδήμος - επιμέλεια Φώτης Μητρόπουλος