Mundialito Logo - Μινι Ποδόσφαιρο
Fun Games Παιχνίδια
<

Ο διπρόσωπος Αστέρας

Ίσως πρόκειται για την μοναδική ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, που παρουσίαζε δύο διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε αγώνα. Είναι απορία άξιο, πως παρουσίαζε τεράστιες μεταπτώσεις στην απόδοση του. Όσο εύκολα έπαιζε στα ίσια την Αθήνα 90, το ίδιο εύκολα μπορούσε να χάσει από τον Αίαντα Παλλήνης. Άλλαξε επίσης και προπονητή. Ο Γρηγόρης Γκουγκουλίτσας αντικατέστησε τον Γιάννη Ζιάβα χωρίς, ωστόσο, η εικόνα του Αστέρα να βελτιωθεί αισθητά. Επικοινωνήσαμε και με τους δύο τεχνικούς, οι οποίοι μας μίλησαν για την ομάδα της Καισαριανής.

Γιάννης Ζιάβας: «Η χρονιά ξεκίνησε με αισιοδοξία. Είχαμε σαν στόχο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά, όταν και τερματίσαμε τρίτοι. Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Ωστόσο, καταφέραμε να περάσουμε άνετα στα play off».
Ο λόγος της παραίτησης μου δεν είχε να κάνει με αγωνιστικά θέματα αλλά με ένα πρόβλημα προσωπικής φύσεως. Πιστεύω ότι κάτι έλειπε από το παζλ και δεν έγινε φέτος η υπέρβαση. Η απώλεια του Κώστα Λεκκάκου (σ.σ. διοικητικό στέλεχος της ομάδας) επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους πάντες στον Εθνικό Αστέρα. Θεωρώ, ότι η ομάδα έχει εδραιωθεί πλέον στο group των πρωταγωνιστών και με λίγες προσθήκες θα παρουσιαστεί περισσότερο ανταγωνιστική του χρόνου».

Γρηγόρης Γκουγκουλίτσας: «Όταν ανέλαβα την ομάδα, υπήρχε μια αναρχία, μία απογοήτευση. Η ψυχολογία των παικτών δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Στην ουσία δουλέψαμε για την επόμενη σεζόν, αφού δεν είχαμε πολύ χρόνο να δείξουμε κάτι διαφορετικό. Πρέπει να ενισχυθούμε ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Οι απώλειες των Σμυρλιάδη και Αργύρη μας αναγκάζουν να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας. Έχουμε κάνει κρούση στον Μπάμπη Λίτο της Αθήνας 90. Υπάρχει μια διαφορά στο οικονομικό αλλά πιστεύω να ξεπεραστεί».

Για την ΠΕΠΣΣ: «Είμαι πολλά χρόνια στον χώρο. Μόνο θετικά μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη. Είναι σίγουρο ότι θα μπει χρήμα στον χώρο μας και θα υπάρξει καλύτερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Το ότι αναλαμβάνουν άνθρωποι του χώρου είναι ενθαρρυντικό. Αν δεν τα καταφέρουν ούτε και εκείνοι, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει».

 

Δεν τα κατάφερε ο «Άγιαξ»

Ο Αίας Παλλήνης έχασε στο νήμα την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία. Ίσως τα πράγματα να είχαν πάρει διαφορετική τροπή, αν η ομάδα του Νίκου Αυλωνίτη παρουσιαζόταν πιο συγκεντρωμένη στο κομβικό αγώνα με τον Γέρακα στο δεύτερο γύρο. Ο τεχνικός της ομάδας της Παλλήνης μίλησε με την γλώσσα της αλήθειας, κάνοντας αυτοκριτική και στέλνοντας μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.
«Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά αγωνιστικά. Είχαμε δουλέψει πολύ στην προετοιμασία αλλά δεν μας βγήκε η δουλειά, που κάναμε μέσα στους αγώνες. Οι τραυματισμοί, που είχαμε καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν δεν μας επέτρεψαν να έχουμε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Ωστόσο, συνήρθαμε και με ένα σερί καλών αποτελεσμάτων φτάσαμε να ελπίζουμε βάσιμα στην παραμονή μας».

 

Για το πώς η ομάδα έφτασε στον υποβιβασμό:
«Πολλοί λόγοι μας οδήγησαν στον υποβιβασμό. Είχαμε εσωτερικά προβλήματα με κάποιους παίκτες (σ.σ. Παπαδόπουλο και Χότζα) ενώ, όπως είπα προηγουμένως στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς με τον Γέρακα δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν αναιρώ όσα είχα πει  σχετικά με τα διάφορα «μαγειρέματα» που έγιναν τότε. Θα τα βρουν μπροστά τους κάποια στιγμή».

Για την επόμενη μέρα στον Αίαντα:
«Θα γίνει ανανέωση στην ομάδα. Ήδη έχουν στελεχώσει τον Αίαντα 5-6 νέοι παίκτες. Θα παρουσιαστούμε καλύτεροι την νέα σεζόν».

Για την ΠΕΠΣΣ:
«Οπωσδήποτε είναι καλό για το άθλημα. Οι προσπάθειες πέντε χρόνων επιτέλους απέδωσαν καρπούς. Ωστόσο, η Ένωση δεν πρέπει να εφησυχάζει. Είναι ανέφικτο να προλάβουμε να οργανωθούμε σε 2-3 μήνες και να είμαστε έτοιμοι για το νέο πρωτάθλημα. Από την μεθεπόμενη σεζόν θα μπορούμε να μιλάμε πιο ουσιαστικά. Αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος».

 

Πετυχημένη η χρονιά για Σαλαμίνα

Η ομάδα του Νίκου Πετρίτση ξεκίνησε δυνατά το φετινό πρωτάθλημα, αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη στον πρώτο γύρο. Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών λύγισαν τους νησιώτες, που ωστόσο έκλεισαν την χρονιά πετυχημένα, αφού ο αντικειμενικός στόχος, αυτός της παραμονής επιτεύχθηκε.

Ο τεχνικός της Σαλαμίνας σε δηλώσεις τους έκανε έναν απολογισμό της σεζόν, που τελείωσε: «Σίγουρα η χρονιά ήταν επιτυχημένη για εμάς. Ωστόσο, υπάρχει μια πικρία, γιατί δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για κάτι καλύτερο. Αν είχαμε καλύτερη οργάνωση και λιγότερους τραυματισμούς, θα μπορούσαμε να μπούμε ακόμα και στην εξάδα του πρωταθλήματος. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα βρισκόταν στη θέση μας, θα είχε λυγίσει. Μπορούσαμε να κάνουμε την υπέρβαση αλλά την χάσαμε στις λεπτομέρειες».

Αναφορικά με το χαϊλάιτ της σεζόν, ο Νίκος Πετρίτσης στέκεται στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί της Ηλιούπολης, την 4η αγωνιστική: «Ήταν αγωνιστικά το καλύτερο παιχνίδι της Σαλαμίνας. Βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο αλλά καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι από 4-1 σε 4-5 και να πανηγυρίσουμε την νίκη».

Η συγχώνευση με την νεοσύστατη ομάδα του Αιακού και οι διοικητικές διεργασίες βρίσκονται λίγο πριν το αίσιο τέλος τους. Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει στο νησί με τον Νίκο Πετρίτση να έχει προχωρήσει στην πρώτη μεταγραφή: «Ο λόγος που η Σαλαμίνα παρουσίασε τόσο καλό πρόσωπο, πριν την κτυπήσουν οι τραυματισμοί, ήταν η πολύ καλή 12αδα παικτών, που είχα την τύχη να προπονώ. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε αποκτήσει τον Στέφανο Μανιάτη. Πρόκειται για πολύ καλό παίκτη, που θα μας βοηθήσει πολύ. Παράλληλα εξετάζονται άλλες 2-3 περιπτώσεις, που σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα κορμό, θα δημιουργήσουν ένα αξιόμαχο σύνολο για του χρόνου».

Τέλος, για την αναγνώριση της ΠΕΠΣΣ από την ΕΠΟ, ο έμπειρος τεχνικός παρουσιάζεται συγκρατημένα αισιόδοξος: «Ήταν κάτι που το περιμέναμε. Δεν πρέπει να μείνουμε, όμως, εκεί. Χρειάζονται να γίνουν και άλλα βήματα. Είναι πάντως μία αρχή», κατέληξε.

Ν. Ραπτοδήμος - επιμέλεια Φώτης Μητρόπουλος