Mundialito Logo - Μινι Ποδόσφαιρο
Fun Games Παιχνίδια
<

Άνεμος αισιοδοξίας

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 25/9 η κλήρωση όλων των πρωταθλημάτων καθώς και του Κυπέλλου για το ποδόσφαιρο σάλας. Η κληρωτίδα δεν είχε ιδιαίτερα κέφια με συνέπεια να απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι την πρώτη αγωνιστική.

κλήρωση όλων των πρωταθλημάτων καθώς και του Κυπέλλου για το ποδόσφαιρο σάλας

Τηλεόραση
Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΟ Δρ. Γιάννης Οικονομίδης μίλησε για το φλέγον θέμα της προβολής του αθλήματος από την τηλεόραση. Όπως ανέφερε, γίνονται συζητήσεις με δύο τηλεοπτικά κανάλια. Λεπτομέρειες δεν ειπώθηκαν αλλά και μόνο το γεγονός, ότι πλέον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την είσοδο της τηλεόρασης στο άθλημα, είναι από μόνο του θετικό. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της στήλης, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τηλεοπτικό παραγωγό. Ο συγκεκριμένος ενδιαφέρεται να συνεργαστεί τόσο με την ΠΕΠΣΣ όσο και με την διοίκηση της ΕΠΟ για την παραχώρηση δωρεάν τηλεοπτικής κάλυψης του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής. Ως αντάλλαγμα, οι πληροφορίες πάντα λένε ότι ζητάει την οικονομική εκμετάλλευση του τηλεοπτικού χρόνου. Αν τελικά ευοδωθούν οι προσπάθειες, προβλέπονται καλύτερες μέρες για το άθλημα.

Νέος αρχιδιαιτητής
Εξελίξεις είχαμε και στον τομέα της διαιτησίας. Ο Δρ. Οικονομίδης παρουσίασε στους εκπροσώπους των ομάδων και τους δημοσιογράφους, τον νέο αρχιδιαιτητή για το φούτσαλ. Ο λόγος για τον Μάκη Γεροντή, ένα άνθρωπο του χώρου, που επανειλημμένως έχει προσφέρει στο άθλημα. Μία επιπλέον είδηση είναι ότι η ΕΠΟ σε συνεργασία με την ΦΙΦΑ θα διοργανώσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια διαιτητών και προπονητών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο Μάκης Γεροντής, ο οποίος ζήτησε να μην κρίνουν οι ομάδες αυστηρά τους διαιτητές ενώ παράλληλα απεύθυνε έκκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο, να λάβει μέρος στην σχολή διαιτητών.

Το κεφάλαιο «Ξανθός»
Όπως είναι ήδη γνωστό, νέος υφυπουργός Πολιτισμού, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης. Η τοποθέτηση του στο συγκεκριμένο πόστο φαίνεται να έχει ανοίξει μία πόρτα επικοινωνίας της ΕΠΟ με την Πολιτεία. Μία πόρτα, η οποία ήταν κλειστή επί ημερών Γιώργου Ορφανού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Οικονομίδης, την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση Πολιτείας - ΕΠΟ. Φαίνεται πως οδεύουμε σε εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών. Ο πρόεδρος της σάλας υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι σε περίπτωση, που η Πολιτεία παραχωρήσει γήπεδο για την Εθνική ομάδα, στον ίδιο χώρο θα γίνεται και η εβδομαδιαία τηλεοπτική κάλυψη. Τέλος, ο Δρ. Οικονομίδης έκανε λόγο για επιστροφή χρημάτων από τις εγγραφές των ομάδων στην περίπτωση, που η Ομοσπονδία εισπράξει την αντίστοιχη επιχορήγηση από την Γ.Γ.Α.

Εθνική Ομάδα
Επίσης, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας απευθυνόμενος στους παράγοντες των ομάδων δήλωσε ικανοποιημένος επειδή λύθηκε ένα θέμα, που ταλαιπωρούσε την εθνική ομάδα για καιρό. Αναφερόμαστε στο θέμα του διερμηνέα για τον ομοσπονδιακό προπονητή Σέργκει Στούλωφ.

«Όχι πρωτάθλημα γειτονιάς»
Ο προπονητής του Πρωταθλητή Καλλιθέας Θάνος Μαντίκος, απευθυνόμενος στον Δρ. Οικονομίδη του ζήτησε να υπάρχει εναλλαγή των συμμετεχόντων σωματείων στους ομίλους των υποδομών. Με αυτό τον τρόπο, ανέφερε χαρακτηριστικά  «θα αποφεύγεται το φαινόμενο,  το πρωτάθλημα να αποκτάει έντονο τοπικό χαρακτήρα»

Ν. Ραπτοδήμος - επιμέλεια Φώτης Μητρόπουλος