Mundialito Logo - Μινι Ποδόσφαιρο
Fun Games Παιχνίδια
<

Εφ' όλης της ύλης

Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα συζητήθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΠΣΣ, το βράδυ της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις του Ηνίοχου στο Πάρκο Γουδιού.

Προπονητικά σεμινάρια
Η συζήτηση των μελών της Ένωσης άνοιξε με το θέμα των μη πτυχιούχων προπονητών, που απασχολούνται αυτή την στιγμή στο φούτσαλ. Είναι κοινή πεποίθηση των ανθρώπων της σάλας ότι ο χώρος χρειάζεται εξειδικευμένους προπονητές στο άθλημα. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση των προπονητών, που δεν έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια ποδοσφαίρου σάλας (που έγιναν στο παρελθόν) και δεν διαθέτουν έγγραφη βεβαίωση; Η ΠΕΠΣΣ από την πλευρά της, δια στόματος του προέδρου Ηλία Μπέριου, θα δείξει ανοχή, τουλάχιστον για φέτος, στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό γίνεται ώστε οι ομάδες να εναρμονιστούν με τις επιταγές της ΕΠΟ. Ακούστηκε παράλληλα η πρόταση, τα σωματεία της σάλας να στείλουν υποχρεωτικά τους προπονητές που απασχολούν σε επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία θα χορηγούν δίπλωμα προπονητή αποκλειστικά για το ποδόσφαιρο σάλας. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην ενεργότερη συμμετοχή της ΠΕΠΣΣ στο θέμα αυτό με την δημιουργία σεμιναρίου προπονητών.

Καμία εξέλιξη στα τηλεοπτικά
Στο θέμα της τηλεόρασης δεν είχαμε κάποια σημαντική εξέλιξη. Αναφέρθηκε πάλι η γνωστή πρόταση από το "Κανάλι 9", το οποίο έχει κοστολογήσει την εβδομαδιαία τηλεοπτική μετάδοση στα 1500 ευρώ. Η ΠΕΠΣΣ από την πλευρά της δεν βιάζεται να απαντήσει στην συγκεκριμένη πρόταση, αφού αναζητά και άλλες επιλογές. Ο Ηλίας Μπέριος έκανε λόγο ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης θα έχει συνάντηση με εκπρόσωπο καναλιού, οπότε οι πάντες στην Ένωση τηρούν στάση αναμονής. Όπως και να χει, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση είτε θετικά είτε αρνητικά. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι το θέμα της τηλεόρασης είναι ζωτικής σημασίας για το ίδιο το άθλημα.

Ιατρική κάλυψη
Η υγεία των αθλητών απασχόλησε στην συνέχεια τους παρόντες στη συνεδρίαση. Παρών ήταν ο εκπρόσωπος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ιατρών Αγώνων κ. Δημήτρης Τσιτσιρόπουλος. Ο τελευταίος παρουσίασε μία πρόταση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που εκπροσωπεί προς τα μέλη της ΠΕΠΣΣ. Σύμφωνα με αυτή, προτείνεται η εξ' ολοκλήρου ιατρική κάλυψη όλων των πρωταθλημάτων του ποδοσφαίρου σάλας. Επίσης, έγινε λόγος για την σύσταση υγειονομικών επιτροπών, που θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για τις ιατρικές εξετάσεις των αθλητών και την κατ' επέκταση χορήγηση ιατρικού πιστοποιητικού.

Β' Εθνική
Στο χθεσινό ρεπορτάζ, η στήλη έκανε λόγο για τις προσπάθειες, που κάνουν τόσο η ΕΠΟ όσο και η ΠΕΠΣΣ για την είσοδο της 8ης ομάδας στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, αποκαλύφθηκαν οι 3 ομάδες, που είναι υποψήφιες για την τελευταία θέση, που κλείνει τις συμμετοχές στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Πρόκειται για τις ομάδες «Γ. Παθιακάκη», «Νικολακάκη» και τον Πρωταθλητή Καλλιθέας. Εξελίξεις στο θέμα αναμένονται σύντομα.

Στο τελευταίο μέρος της συνεδρίασης της Τετάρτης συζητήθηκαν διάφορα διαδικαστικά θέματα, που άπτονται την αρτιότερη οργάνωση και λειτουργία της ΠΕΠΣΣ. Κατόπιν, πρότασης του Ηλία Μπέριο, η οποία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των μελών, έγινε δεκτό τα νέα μέλη να πληρώνουν παράβολά 100 Ευρώ ενώ η ετήσια συνδρομή για κάθε μέλος θα ανέρχεται στο ποσό των 200 Ευρώ.  Τέλος, προγραμματίστηκε μία τακτική Γενική Συνέλευση το μήνα καθώς και ένα τακτικό Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ.

Ν. Ραπτοδήμος - επιμέλεια Φώτης Μητρόπουλος